Referat Møde 4, 04. marts 2009
Dagsorden
Status
- Eksisterende projekter:
Bjarne + Søren: Har gennemgået eksempler på ES - listen vokser stadig. Bjarnes oplæg er lagt på wikien er tænkehøjt-forsøg -> problematisere den luftige tilgang til projektet - Skal diskuteres under rapport-punktet.
- Brugerundersøgelse:
Vi har fundet masser af referencer til empiriske studier og litt der beskriver metoder til brugerundersøgelser inden for feltet. Litteratur til beskrivelse af feltet og dets termer. Brugerne gør det allerede - Hvornår har du nok facetter til at du kan kalde et system for eksplorativt? Hvad er det for elementer, der er gennemgående? Hvilken def på Eksplorativt system skal vi arbejde med i vores projekt? Vi har skrvet løse tanker - vi agter at fortsætte. Kasper henviser til bogen: Carol Kuhltau -" seeking meening: a process approach to library and information services" 1993.
- Er vi tilfredse (med indholdet)? Hvad kan laves om?
Vi er noget fremtil at en undersøgelse kan indeholde følgende punkter: Beskriv og afgrænse feltet (behovsbelysning), beskriv gennemgående elementer, minimal evaluering. Kasper: Bibliotekskatalogen (få men meget præcise søgninger) indeholder ikke typisk data, der kan bruges til ES, der skal derfor oprettes databrønde til nye typer af data. Hvis der dannes databrønde til supp. materiale vil de trad. bib. systemer ikke virke (dataoverload), der vil være brug for alternative grænseflader og funktioner, hvis overblik skal bevares. ES systemer ingen men ringe værdi hvis det nuværende datagrundlag ikke udbygges!!
- Er der noget "DEFF Projekt"?
Ja!! - Executive summery = Pep-talk
Rapport
Hvad skal den indeholde? Se rapportstruktur-siden
- Tidsplan
Til d. 1.4.: grupperne udfylder de rspeltive punkt 1 og 2 (velklingende prosa). I fællesskab fylder vi på konceptualiseringen og konklusionerne (små korte afsnit). Næste virtuelle møde er tirsdag d. 17.3 kl. 13-14. Dagsorden er status.
- Artikel også - har vi tid og energi til en artikel - evt. kan vi "nøjes" med et dansk tidsskrift?
Dette tager vi stilling til senere.
Konsulent
- Hvem [UNI-C v. Julia Gardner er meget interesseret]
UNI-C er uden tvivl rigtig gode - især også til procesvejledning. Andre eks. Snitker http://www.snitker.com/ er gode og billige, men kun til brugertestning - ikke til procesvejledning. I tilfælde af finanskrise kan vi overveje at bruge Snitker til brugerundersøgelserne.
- Opgaver. Hvad skal konsulenten og hvad har vi råd til?
For sent med intensivt samarbejde, vi skal bruge eksperten til review af vores næsten færdige paper.
Resten af projektet
- Tidsplan
Se andetsteds.
Diverse fra projektlederen
- Timer og timeregnskab
De der timeregnskaber.... send dem til Michael. Refundering af udgifter sker efterfølgende.